Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Havoc (2005)


Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία και η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα..

Η υπόθεση έχει να κάνει με 2 κοπέλες, από πλούσιες οικογένειες, που στα πλαίσια της μιζέριας και της βαρεμάρας που νιώθουν γίνονται μέλη μιας συμμορίας από συμμαθητές τους.. Εκεί το όλο δήθεν και fake του θέματος φωνάζει, καθώς προσπαθούν να μιμηθούν φάσεις γκέτο. Ώσπου μπαίνουν σε ένα γκέτο για βόλτα, συναντούν μια συμμορία Λατίνων και από εκεί και πέρα όλα αλλάζουν..

Η πρώτη κοπέλα και πρωταγωνίστρια (Anne Hathaway), γοητεύεται από το γκέτο και ξαναπηγαίνει.. Μαζί της η φίλη της (Bijou Phillips).. Στην πορεία θέλουν να γίνουν μέλη της "αυθεντικής" συμμορίας.. Εκεί ο έλεγχος χάνεται..

Ο ρόλος της Anne Hathaway την κάνει ιδιαίτερα σέξι, χωρίς να πιστεύω ότι γενικά "το έχει".. Μου άρεσε επίσης ο τρόπος που φάνηκε το γκέτο, δίπλα στις καλές συνοικίες, αλλά τελείως περιθωροποιημένο. Τέλος, η ταινία τελειώνει με πολύ ωραίο τρόπο, χωρίς όμως να σου δείχνει τι ακριβώς γίνεται στο τέλος..

Πολύ καλό το soundtrack, με αρκετά γνωστά τραγούδια hip hop να παίζουν κατά την διάρκεια της ταινίας.

Η βαρεμάρα και η μιζέρια θεωρώ ότι είναι οι "αρρώστιες" της εποχής μας. Το ίδιο καταφέρνει να δείξει και η ταινία.

7/10 στο imdb από εμένα, με 5,4 γενική βαθμολογία.


4 σχόλια:

panos srpk είπε...

Oταν ειδα ποιες πρωταγωνιστουν, θυμηθηκα και την ταινια. Την ειχα δει πριν αρκετο καιρο αλλα δε θυμαμαι το τελος. Αρκετα καλη με ζεστο περιεχομενο θα ελεγα. Σου δινει μια γευση απο διαφορετικους κοσμους. Για καναπε και ποπ κορν με παρεα ειναι ο,τι πρεπει.

Skouliki είπε...

καλο μηνα
δεν την εχω δει ....

Γιώργος Τ. είπε...

sarper?

ακριβώς όπως τα λες!! Για καναπέ και ποπ κορν μια χαρούλα! Το τέλος σου αφήνει κενά, γιατί δεν σου δείχνει τι γίνεται, αλλά αφήνει μόνο τις φωνές να ακούγονται..

Γιώργος Τ. είπε...

Skouliki,

καλό μήνα!!! Καλοκαίριασε!