Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Alice in wonderland (2010)


Την ιστορία της Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων, για να πω την αλήθεια, δεν την ήξερα.. Σαφώς και είχα δει διάφορα καρτούν και ίσως και καμιά ταινία, αλλά δεν θυμάμαι και πολλά.. Πήγα όμως με ιδιαίτερη όρεξη στον κινηματογράφο (3D φυσικά), για να δω την ταινία αυτή, καθώς η σκηνοθεσία του Tim Burton είναι εγγύηση..

Τι είδα? Μία πολύ ωραία ταινία, με αρχή και τέλος (να σημειωθεί αυτό για την επόμενη ανάρτηση!!!).. Ένα παραμύθι που ο Burton αφήνει την σφραγίδα του, χωρίς όμως η ταινία να χάνει τα χρώματα και την φωτεινότητά της!!

Η υπόθεση? (πάρα πολύ συνοπτικά) Η Αλίκη επιστρέφει στην χώρα των θαυμάτων για να την σώσει από την κακιά Κόκκινη βασίλισσα.. Σταδιακά συναντάει όλους τους γνωστούς μας χαρακτήρες, με την βοήθεια των οποίων θα καταφέρει να φέρει εις πέρας την αποστολή της..

Την παράσταση κλέβουν (για μένα) η Helena Bonham Carter στον ρόλο της Κόκκινης βασίλισσας, η Mia Wasikowska στον ρόλο της Αλίκης και η Anne Hathaway στον μικρό ρόλο της Άσπρης Βασίλισσας.. Κορυφαίοι χαρακτήρες όμως της ταινίας ήταν οι Tweedledee και Tweedledum (τα χοντρόπαιδα!!!).. Στον ρόλο του Mad Hatter ο Johnny Depp, που δεν με τρέλανε ιδιαίτερα..

Αν και προτίμησα την 3D προβολή της ταινίας, θα πρότεινα της κανονική, καθώς δεν με εντυπωσίασε το 3D όπως στο Avatar.. Πάντως ως ταινία μου άρεσε πολύ και την ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα!!

8/10 στο imdb από εμένα, με 6,9 γενική βαθμολογία.

2 σχόλια:

Miss Pink είπε...

κι εγώ την περίμενα πως και πως σε 3D και όμως εδώ Θεσσαλονίκη δεν ήρθε.. έτσι την είδα κανονικά..
και.. οκ!
την περίμενα γιατί είμαι φαν Tim Burton και Johnny Depp ειδικά σε συνδυασμό...
την περίμενα πιο χρωματιστή τύπου "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας"
αλλά δεν ήταν..
παρόλ' αυτά ήταν πολύ καλή στο είδος της :)
το καρτούν δεν θυμάμαι να το έχω δει..

Γιώργος Τ. είπε...

Miss Pink,

εγώ πάλι την περίμενα ελαφρώς πιο σκοτεινή!!
Νομίζω ότι δεν έχασες τίποτα που δεν την είδες σε 3D.. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.
Καλημέρα! Χρόνια πολλά!!