Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

The "Εργατική Εστία" Experience, version "Κοινωνικός τουρισμός 2010"

Μέρα άδειας η χθεσινή, αλλά όχι για ξεκούραση όπως είχα ήδη πει, αλλά για δουλίτσες.. Κυριότερη των οποίων, να πάω στην εργατική εστία για να σφραγίσω το βιβλιάριό μου για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού..

Η μέρα λοιπόν ξεκινάει μάλλον καθυστερημένα γύρω στις 8:00.. Σηκώνομαι βιαστικά και φεύγω για το ΙΚΑ, ώστε να βγάλω κατάσταση ενσήμων.

Λάθος 1ο: Πρώτα έπρεπε να πάω στην εργατική εστία για να πάρω αριθμό και μετά να πάω στο ΙΚΑ για δουλειά λίγων λεπτών..

Συνεχίζω πηγαίνοντας στην εργατική εστία στο Περιστέρι.. Κόσμος αρκετός, αλλά όχι πολύς.. Η ώρα 8:20, αλλά η πίεση μεγάλη, καθώς πρέπει στις 9:00 να είμαι κέντρο έχοντας πάει από Πατήσια πρώτα να πάρω my lady! Για να πάρω νούμερο θα πρέπει να αφήσω το βιβλιάριό μου σε μια στοίβα από βιβλιάρια και να περιμένω να έρθει η υπεύθυνη και να δώσει νούμερα.. Λόγω πίεσης χρόνου, κάνω το δεύτερο λάθος..

Λάθος 2ο: Δεν περιμένω να πάρω αριθμό (που τελικά δεν θα μου έπαιρνε ώρα, αλλά δεν το ήξερα), αλλά φεύγω με την σκέψη ότι δεν θα αργήσω ιδιαίτερα.

Φεύγω λοιπόν, πάω Πατήσια και μετά κέντρο. Αφήνω την γυναίκα και φεύγω για να πάω σε μια εργατική εστία εκεί κοντά να δω τι παίζει. Φτάνω, παρκάρω (κινούμαι με μηχανάκι) και ανεβαίνω στην εργατική εστία στην Αγίου Μάρκου.. Η ώρα 9:10.. Παίρνω αριθμό (που παίρνουν από μηχάνημα και όχι με το σωστότερο τρόπο του Περιστερίου).. 494.. Εκείνη την ώρα εξυπηρετούν το 97.. Πακέτο.. Καλύτερα στο Περιστέρι..

Φεύγω, παίρνω την γυναίκα, την ξαναπάω σπίτι της και φεύγω για Περιστέρι για να τελειώνω.. Ο κόσμος περισσότερος, αλλά όχι τραγικά πολύς.. Παίρνω νούμερο.. 454. Εξυπηρετούν το 80. . Το σκέφτομαι.. Ας πάω προς κέντρο να δω τι παίζει και αποφασίζω ανάλογα..

Επιστροφή στην Αγίου Μάρκου.. Είναι στο 210.. Μάλλον καλύτερα.. Σκέφτομαι να πάω και προς την Πατησίων, ώστε να δω κι εκεί τι γίνεται.. Άλλωστε, καλύτερα αυτό παρά να περιμένω.. Μισώ την αναμονή...

Φτάνω στην Πατησίων.. Το σύστημα εκεί έχει μπλοκάρει, άδικος κόπος.. Φεύγω και λέω να περάσω και από Περιστέρι, μπας και εκεί τα πράγματα προχωράνε πιο γρήγορα.. Τζίφος.. Με ρυθμούς χελώνας πάνε.. Ήταν στο 150.. Αποφασίζω να πάω στην Αγίου Μάρκου και να περιμένω εκεί μέχρι να εξυπηρετηθώ..

Φτάνω και είμαστε στο 300 περίπου.. Καλά είναι, σκέφτομαι.. Μπορώ να κάνω και καμιά βόλτα προς τα Fnac, να χαζέψω κανά cd και γιατί όχι, να πάρω και κανένα.. Κάνω ένα τσεκ στο πορτοφόλι μου.. Είναι άδειο!! Τι το ήθελα να βάλω τα λεφτά χθες στην τσέπη του τζην για να μην κουβαλάω το πορτοφόλι?? Τα λεφτά ήταν ακόμα εκεί και εγώ χωρίς μία πάνω μου!! Δεν πειράζει, λέω, απλά θα χαζέψω..

Η ώρα περνάει και λέω να επιστρέψω για την τελική ευθεία!!! Φτάνω έξω από την εργατική εστία, στον πεζόδρομο, και βλέπω δωράκι στο μηχανάκι.. Ένα ρομαντικό ροζ ραβασάκι από την δημοτική αστυνομία!! Καλά να πάθω βέβαια, αφού είχα παρκάρει στον πεζόδρομο.. Καλά να πάθω επίσης που δεν είχα χρήματα πάνω μου έτσι ώστε να πάω άμεσα στην τροχαία να την πληρώσω (20 € ήταν, 10 αν την πληρώσω μέσα σε 10 μέρες)..

Γενική απορία: Πόσο λογικό είναι οι κλήσεις για στάθμευση να είναι φθηνότερες από το να πληρώσεις για πάρκινγκ??? Και φυσικά δεν εννοώ ότι οι κλήσεις είναι φθηνές...

Η συνέχεια χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.. Περιμένω περίπου 1 ώρα και στις 13:30 καταφέρνω και εξυπηρετούμαι.. Μου παίρνει 1 λεπτό.. 4 ώρες αναμονής για 1 λεπτό.. Δίκαιο, σχολιάζω στον υπάλληλο με χαβαλετζίδικη διάθεση.. Γελάει.. Γελάω!! Τελείωσα!!!!

12 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Σε ζηλεύω. Πέρασες όμορφα. Εγω δυστυχώς περίμενα χθες στην τράπεζα μόνο μία ώρα κι άλλη μία στο ταχυδρομείο. Κάτι άλλες μικροδουλειές ήταν άνευ σημασίας. Άσε που εκανες και ομορφη βολτούλα στην Αθήνα. Είχες και το δωράκι από την Ε.Λ.Α.Σ. Τι άλλο θες;

Εμείς που τέτοια τύχη.

Την καλημέρα μου!

Skouliki είπε...

εχει παραγινει το κακο και στις δημοσιες υπηρεσιες οπου τυχερος ειναι οποιος ξεμπερδευει εγκαιρα αλλα και με τα παρκινγκ

πρωτη ωρα 10-12 και 2 ευρω οι επομενες !! σιγα ρε στο κεντρο της ρωμης και τετοιες τιμες δεν εχει !!

καληεμερα

Γιώργος Τ. είπε...

KANTHAR0S,

τύχη βουνό λέμε!!! Η αναμονή στην τράπεζα είναι σχεδόν καθημερινότητά μου (λόγω δουλειάς), οπότε την έχω ψιλοσυνηθίσει!!
Καλημέρα!

Γιώργος Τ. είπε...

Skouliki,

δεν νομίζω ότι φταίνε πάντα οι δημόσιες υπηρεσίες.. Για παράδειγμα χθες εγώ τελείωσα σε 1 λεπτό.. Οι προηγούμενοι από μένα πάλι όχι.. Οπότε μάλλον έφταιγαν αυτοί που κάτι θα είχαν ξεχάσει, που κάτι θα θυμήθηκαν να ρωτήσουν και να καθυστερήσουν τους υπόλοιπους..
Οι τιμές στα πάρκινγκ είναι τραγικές και κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό..
Καλημέρα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΤΙΑ.ΠΗΓΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΙΣ 3.ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΜΜΜΑ Κ ΕΙΧΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΥΡΕΣ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΩΡΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ.

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

lena_zip είπε...

Στις 9.10 είχα ήδη κουραστεί! Χαρά στην υπομονή σου πάντως. Και τόσα πέρα δώθε μέσα στο κέντρο! Εσύ είσαι ήρωας!

:) Νυσταγμένες καλησπέρες!

hackaday είπε...

Τι περίμενες από ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες;

Γιώργος Τ. είπε...

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS,

αυτό πιστεύω κι εγώ.. Ότι το σύστημα που εφαρμόζουν δεν είναι καθόλου εξυπηρετικό και ταλαιπωρεί τον κόσμο..
Καλημέρα!

Γιώργος Τ. είπε...

lena_zip,

καλημέρα! Εντάξει, οι βόλτες στο κέντρο με μηχανάκι δεν είναι τόσο ταλαίπωρες.. Υπομονή πάντως θέλει πολύ.. Ευτυχώς ή δυστυχώς, έχω μάθει να έχω..

Γιώργος Τ. είπε...

hackaday,

απλά θα ήθελα ελαφρώς καλύτερη οργάνωση.. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο!
Καλημέρα!

Raven είπε...

Α! Βλέπω πως καλοπέρασες! :)

Τολμώ να πω πως με άγχωσες λιγάκι με τα πήγαινε έλα σου... Αλλά αφού έκανες τελικά την δουλειά σου, να λες πάλι καλά! Για σκέψου να έπρεπε να επαναληφθεί η διαδικασία. :Ρ

Καλημέρα και καλό σουκου!

Γιώργος Τ. είπε...

Raven,

από το να στέκομαι/κάθομαι κάπου άπραγος, περιμένοντας να περάσει η ώρα, προτιμώ να κινούμαι! Ευτυχώς πάντως, η δουλειά τελείωσε και τώρα.. του χρόνου πάλι!!
Καλό ΣΚ!!