Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Lucky Luke (2009)

Το παραδέχομαι!! Αν και φίλος μου είχε περιγράψει την ταινία ως μούφα, δεν γινόταν να μην τη δω.. Lucky Luke είναι αυτός.. Όταν την είδα στην λίστα γνωστού ελληνικού torrent-άδικου που ακόμα λειτουργεί, δεν μπόρεσα να αντισταθώ!

Τι είδα? Μια ευχάριστη μουφοταινία! Που είχε τον χαβαλέ της (αρκετό μάλιστα σε διάφορα "Lucky Luke-ικά" κλισέ) και ένα υποτυπώδες σενάριο.. Βέβαια από κάποιο σημείο και μετά αρχίζει να γίνεται βαρετό και σε συνδυασμό με την νύστα μου απάλευτο, αλλά τα κατάφερα!!
Πετυχημένος ο ηθοποιός που τον έκανε (όχι ότι ήταν και ιδιαίτερα δύσκολο να τον πετύχουν, σωστό ντύσιμο και ένα τσουλούφι).. Όπως και οι λοιποί χαρακτήρες της ταινίας.. Αν και με χάλασε λίγο το να βλέπω ταινία για την άγρια Δύση με χαρακτήρες να μιλάνε στα γαλλικά!!
Στα της ταινίας, ξεκινάει με την δολοφονία των γονιών του Lucky Luke και το πώς πήρε το παρατσούκλι Lucky (τυχερός).. Χρόνια μετά, και αφού έχει γίνει ήδη θρύλος της δύσης, ο Lucky Luke επιστρέφει στην γεννέτηρά του (Daisy Town) με αποστολή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να την απελευθερώσει από τους κακοποιούς..
Στην ταινία εμφανίζονται επίσης οι Billy the Kid, Calamity Jane και Jesse James! Ειδικά ο Billy the Kid είναι απολαυστικός!!! Θα μπορούσαν όμως να συμπεριλάβουν και τους Ντάλτονς και τον Ραν Ταν Πλαν...

Αυτοί πάντως που έκαναν την μετάφραση της ταινίας και τον υποτιτλισμό (τον συγκεκριμένο που είδα), ή δεν έχουν διαβάσει ποτέ τους Lucky Luke ή προτίμησαν να την μεταφράσουν "αυστηρά σωστά".. Τι εννοώ? Πως δεν γίνεται να μου γράφεις την Ντόλι "Τζόλι", ούτε την Καλάμιτυ Τζέιν "Σαλάμιτυ Τζέιν".. Και το Billy the Kid άσ' το έτσι.. Μην το κάνεις "Μπίλυ ο πιτσιρίκος"..
5/10 στο imdb από εμένα, με 4,3 γενική βαθμολογία

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Την ταινία δεν την έχω δει, αλλά είναι δυνατόν να μην έχουν συμπεριλάβει τον Ραν Ταν Πλαν; Ο σκύλος είναι μαγική οντότητα!

Έλα καλημέρες!

Γιώργος Τ. είπε...

KANTHAR0S,

συμφωνώ απόλυτα.. Πιστεύω ότι θα κολλούσε άψογα ένας Ραν ταν Πλαν στην ταινία.. Εκτός κι αν σκοπεύουν να γυρίσουν κι άλλη ταινία οι Γάλλοι, οπότε να τον δούμε εκεί..

το φονικο κουνελι είπε...

Σαλάμιτυ Τζέην!! Χαχαχααα. Τζόλυ! Πάλι καλά που δεν την είπαν και Τζολί (ακα Αντζελίνα).

Δεν είχα ιδέα για την ταινία, αν θυμάσαι πάντως είχε βγει και αμερικάνικη ταινία πολλάααα χρόνια πριν με τον Λούκυ Λουκ και τους Ντάλτον...

Πάντως κρίμα που την κάνανε μουφίτσα. Σημαίνουν πολλά και για μένα τα κόμικς του Λούκυ! (οκ, "λάκι" είναι το σωστό, αλλά τι τα θες, ΛΟΥΚΥ γράφουν όλα τα ελληνικά περιοδικά, έτσι το έχουμε μάθει...)

Γιώργος Τ. είπε...

φονικο κουνελι,

το 2004 είχε βγει ταινία Daltons.. Εσύ μάλλον αναφέρεσαι σε μια ταινία με τον Terence Hill στον ρόλο του Λούκι Λουκ το 1991 (το βρήκα στο imdb)... Δεν έτυχε να δω κάποια απ' αυτές, δεν θα με χαλούσε αλλά δεν θα τις ψάξω κιόλας!!
Το Σαλάμιτυ Τζέιν με σκότωσε!! Άντε το Τζόλι να το αντέξω (έτσι λέγεται κανονικά!!!).. Αλλά Σαλάμιτυ?!?!

Ανώνυμος είπε...

Βαρετη ταινια. Σαν αυτη με τους Νταλτον. Αθλια!! Η καλυτερη ειναι αυτη με τον Terrence Hill που στη δημιουργια της ειχε συμφωνησει και ο Morris.
Οσο για το αλογο, κανονικα ειναι αρσενικο και λεγεται Jolly (Jolly Jumper). Ο Ελληνας εκδοτης αν θυμαμαι καλα, εδωσε το ονομα της κορης του στο αλογο. Το γραφει καπου στο "Το κρυφο προσωπο του Morris"