Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

The Men Who Stare at Goats (2009)

Παραδέχομαι ότι ο τίτλος είναι κάπως παράξενος.. Σχεδόν απαγορευτικός για μένα.. Παρ' όλα αυτά, κάτι τα καλά λόγια που άκουγα εδώ κι εκεί, κάτι το πολύ δυνατό καστ (Ewan Mc Gregor, George Clooney, Jeff Bridges, Kevin Spacey) και κάτι το προσωπικό μου κριτήριο επιλογής ταινιών (διάρκεια γύρω στη μιάμιση ώρα, καθώς βάζω να δω γύρω στη 1:00), αποφάσισα να τη δω..
Τι είδα? Μια μέτρια αλλά ευχάριστη ταινία, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα.. Μια μυστική, επίλεκτη στρατιωτική ομάδα, η οποία αποτελείται από άτομα με υπερφυσικές ικανότητες.. Αυτό.. Λέγοντας υπερφυσικές ικανότητες, μην πάει το μυαλό σας σε σούπερ-ήρωες.. Κυρίως έλεγχος σκέψης και παιχνίδια του μυαλού..
Ο τίτλος δεν είναι και τόσο άκυρος, καθώς μέρος της εκπαίδευσης της ομάδας ήταν να κάνουν κάποια κατσίκα να πεθάνει με το βλέμμα.
Γενικά, παρ' ότι φαίνεται ότι η ταινία έχει τον χαβαλέ της και ότι οι πρωταγωνιστές πέρασαν καλά στα γυρίσματα, νόημα δεν βγαίνει.. Αν στο καστ δεν υπήρχαν οι προαναφερόμενοι, η ταινία θα πήγαινε άκλαφτη..
5/10 στο imdb από εμένα, με 6,6 γενική βαθμολογία.

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Ηταν να την δω την ταινία στους κινηματογραφους, αλλά δεν το έκανα. Να σου πω την αλήθεια δεν με εμπνεει ο Κλούνι ως ηθοποιος. Και έχω την εντύπωση ότι παίζει σε περίεργες ταινίες. ίσως στο μελλον την τσεκάρω την ταινία.

Πολλές καλημέρες!

Γιώργος Τ. είπε...

KANTHAR0S,

καλά έκανες και δεν την είδες στον κινηματογράφο.. Μάλλον τζάμπα λεφτά..
Εγώ πάντως τον Κλούν(ε)ι τον πάω πολύ.. Το στυλάκι του, οι ταινίες που παίζει.. Πάντως αυτή η ταινία δεν ήταν από τις καλές του..
Καλημέρα!

Leviathan είπε...

de tin exo dei...den exei er8ei sti Kavala alla kai na erxotan mallon de 8a pigaina...kalo cast alla kata ta alla de me travaei ka8olou...kalisperaaaa! :)

Γιώργος Τ. είπε...

Leviathan,

ως σινεφίλ, κάποια στιγμή απλά δες το.. 1,5 ώρα είναι!!