Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

(Εργο)τέλεια!!!!

Όλα ήταν υπέροχα... Η ώρα έναρξης καλή (16:45).. Αργία (Θεοφάνεια).. Ο καιρός καλός.. Ο κόσμος πολύς (νομίζω ότι ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στο πρωτάθλημα φέτος).. Οι συνθήκες ιδανικές.. Μπροστά με 2 βαθμούς από τους γαύρους.
Και η γκέλα μύριζε... Τελευταία φορά που "όλα ήταν υπέροχα" ήταν στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.. Τότε που ο γαύρος είχε χάσει βαθμούς στα Γιάννενα και με νίκη θα παίρναμε διαφορά ασφαλείας εν' όψει ντέρμπι.. Και τότε η γκέλα ήρθε..
Χθες λοιπόν, το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά.. Ο Εργοτέλης έκανε νωρίς το 0-1.. Και οι σκέψεις που υπήρχαν έγιναν ανησυχίες... Ευτυχώς που ο κόσμος επιτέλους στάθηκε στο ύψος του και φώναξε για την ομάδα! Οι οργανωμένοι επιτέλους την "έσπρωξαν" μπροστά! Και οι παίκτες πίεσαν.. Το 1-1 ευτυχώς έγινε γρήγορα από το γαλλικό παλτό (που προσπαθούσε να μας πείσει η γαύρικη προπαγάνδα)... Τζιμπρίλ Σισέ, 13 γκολ σε 16 αγωνιστικές... Χμ...


Και μετά, ηρεμία.. Λίγο πίεση στην αρχή και οι παίκτες στην συνέχεια "έκατσαν".. Οι πρώτες (λίγες και χαμηλής έντασης) γκρίνιες άρχισαν από την εξέδρα.. Σχεδόν ποτέ δεν λείπουν άλλωστε.. Όμως η απάθεια των παικτών ήταν μεγαλύτερη.. Ώσπου σε μια φάση, ο Σισέ (!!) κάνει τάκλιν σε παίκτη του Εργοτέλη που δεν τον εμπόδιζε κανείς στην άμυνα!! Λίγο αργότερα ο Κάρα έκανε το 2-1, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του (μέτριου χθες, αλλά ψυχάρα!) Σαλπιγγίδη.. Και η ανατροπή έγινε, το ημίχρονο τελείωσε και όλα καλά!!!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο!! Με την αλλαγή του Λέτο αντί του (όχι καλού) Καραγκούνη, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός και μάλιστα λίγο μετά την είσοδό του έκανε και την ασίστ στον Σισέ για το 3-1 στο μάλλον "αγαπημένο τέρμα του" (στην μεριά της θύρας 13 που είμαι!!!)..


Από εκεί και πέρα το όποιο άγχος έφυγε... Τίποτε δεν μπορούσε να χαλάσει την διάθεση του κόσμου.. Τίποτα? Κι όμως, κάτι μπορούσε.. Και αυτό ήταν η είσοδος στον αγώνα του Τζιόλη.. Το αν συμφωνούμε με την αλλαγή αυτή μπορούμε να το συζητήσουμε (εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ και δεν συμπαθώ τον συγκεκριμένο παίκτη).. Είναι όμως απαράδεκτο να αποδοκιμάζεται παίκτης με το τριφύλλι στο στήθος από τους Παναθηναϊκούς.. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.. Μπορούσαν να μην τον χειροκροτήσουν (όπως έκανα), αλλά δεν έπρεπε να τον γιουχάρουν..

Τι έλειπε από κει και πέρα? Το κερασάκι στην τούρτα.. Που νομίσαμε όλοι ότι ήταν το 4-1 μετά την ατομική προσπάθεια του Λέτο στις καθυστερήσεις...


... αλλά δεν ήταν αυτό!!!! Λίγες ώρες αργότερα, ο Σισέ πανηγύριζε περισσότερο από τα γκολ του ίδιου τα γκολ ενός παίκτη μιας άλλης ομάδας... Γαύρος-ΑΕΚ 1-2 και +5..... Όλα είναι όμορφα!!! Κι ας η περιγραφή του αγώνα (που είδα από το 15' και μετά και έχασα όπως έμαθα το καλό 10λεπτο του γαύρου) ήταν εμετική από τους υπάλληλους της (σω)κρατικής τηλεόρασης.. Κι ας ήταν η διαιτησία 90-10 στο πρώτο ημίχρονο (4 φάουλ μέχρι το 70' δεν έκανε ο Ολυμπιακός επειδή δεν πίεζε, αλλά επειδή δεν τα σφύριζε ο χειρούργος..).. Κι ας μέτρησε γκολ ορισμού οφσάιντ (που αναρωτιέμαι τι διάολο είπε ο 4ος στον διαιτητή).. Που στο συγκεκριμένο γκολ, ο Μήτρογλου ακουμπάει την μπάλα (είμαι σχεδόν σίγουρος, φαίνεται αρκετά από ένα replay).. Αλλά οι εκφωνητές, άβουλοι και άμπαλοι... Δεν μπορούσαν να πουν ότι ήταν οφσάιντ ούτως ή άλλως, καθώς ο Μήτρογλου επηρέαζε την φάση.. Δεν είδαν τα χείλη του Αβραάμ που του φώναξε "Ρε Κώστα τι κάνεις?" όταν το γκολ προσωρινά ακυρώθηκε.. Ας είναι καλά ο Σκόκο που με 2 γκολάρες (το πρώτο τρομερό, στο δεύτερο θεωρώ ότι πάει για σέντρα και την μπάλα την βάζει ο αέρας μέσα) μας πήγε στο +5... Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο διαιτητής ξέρωντας τι γκολ μέτρησε για τους γαύρους, "ισοφάρισε" με την μη αποβολή του Καράμπελα.. Το κανονικό γκολ του γαύρου που ακυρώνει είναι λάθος του, αλλά απ' ότι φαίνεται ξεγελιέται από τον αμυντικό της ΑΕΚ που χάνει την κεφαλιά (στο live μου φάνηκε φάουλ - αλλά δεν είμαι και αντικειμενικός!!)..
+5 λοιπόν και πάμε ολοταχώς για το νταμπλ!!!!


*φωτογραφίες από το αγαπημένο gatti, blog που λατρεύω!!!!

12 σχόλια:

Skouliki είπε...

καλημερουδια


σημ..και να θελω να σχολιασψ δεν ξερω αχαχαχχα

Laplace είπε...

καλημερα Γιωργο..καθολου απαραδεκτες οι αποδοκιμασιες στον τζιολη..κ εγω τον αποδοκιμασα,πρωτη φορα αποδοκιμαζω παικτη κ το εκανα με μεγαλη χαρα..νισαφι πια τα 'μην αποδοκιμαζετε παικτες'..
οταν πς σε μια θεατρικη παρασταση,αν ενας αποτυχημενος ηθοποιος τα κανει ολα μανταρα,τον κραζεις..αν ξαναπας μετα απο 2 χρονια κ ο ιδιος τα ξανακανει,τον κραζεις..τα ιδια κ χειροτερα ισχυουν κ στο ποδοσφαιρο..αν απεκτησε ψυχολογικα απο εχθες,καλοπληρωνεται κ ας παει σε ψυχολογο...παντως απο τον παο να φυγει..παντως δεν γνεται να χρεωνουμε στον κοσμο τα παντα..καλα εκανε ο κοσμος χθες..πολυ καλα..για γκαλινοβιτς παλαιοτερα συμφωνω πως ηταν ασχημο κ καπως αδικο αλλα για τζιολη οχι..

ειμαστε στο +5 κ ειναι κομβικοτατο το ματς με ξανθη..εκει θα τα παιξουν ολα για ολα οι γαυροι...

Crazy Tourists είπε...

Hello!!!
Μια χαρά πήγε το ματσάκι τελικά, να ήταν όλα τα "παλτά" σαν τον Σισέ!!! +5!! Δε μας χάλασε!!
Πήραμε και το ματσάκι στο μπάσκετ (αναμενόμενο) αν και εκνευριστήκαμε λίγο, όλα καλά!!!
Αν κέρδιζε κι ο Πανιώνιος, να χαρεί και ο τρελοτουρίστας μου...
Καλή χρονιά!

Τρελοτουρίστρια

kat. είπε...

αχ.. ναι!
ηδονή!!!!

παναθηναικός! όχι αστεία..

Γιώργος Τ. είπε...

Skouliki,

χαχα!! Καλημέρα!! Δεν ξέρεις ή δεν θέλεις?!?!!?

Γιώργος Τ. είπε...

Laplace,

διαφωνώ.. Συμφωνούμε στο ότι ο Τζιόλης πρέπει να φύγει.. Δεν τον θέλουμε.. Αλλά όταν μπαίνει στο γήπεδο με την φανέλα του Παναθηναϊκού για να βοηθήσει την ομάδα (επειδή έτσι πιστεύει ο προπονητής - λάθος του, αλλά τι να κάνουμε..) είναι λάθος να αποδοκιμάζεται.. Όπως και να 'χει, το παιχνίδι με την Ξάνθη είναι όντως κομβικό.. Ελπίζω η ομάδα να παίξει μπάλα και να κερδίσει άνετα.. Αν και το φοβάμαι το ματσάκι, καθ' ότι η Ξάνθη θα παίξει και για τον γαύρο..

Γιώργος Τ. είπε...

Τρελοτουρίστρια,

καλή χρονιά!! Ξεκίνησε πολύ καλά Παναθηναϊκά!! Ελπίζω να συνεχιστεί έτσι!!

Γιώργος Τ. είπε...

kat,

oh yeah!!!! Χαχαχα!!

El Loco είπε...

καλησπερα και καλη χρονια αδελφε!!!
Πολυ καλο το αρθρο σου φιλε και συμφωνω σε ολα εκτος απο το θεμα του σταρχιδιστη Τζιολη.μεγαλο λαθος να υπατρχουν στην ομαδα μας τετοια κω λοπαιδα, τα οποια χαλανε το κλιμα στην ομαδα.ακομη πληρωνουμε τις μαλακιες του Τζιγκερ.το κραξιμο ηταν λιγο, αλλα πηρε τις απαντησεις του.

NdN είπε...

Γεια σου Γιώργο και καλή χρονιά!

Το νταμπλ ξέχασε το! Το ράφι για το κύπελο έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται στην Τούμπα!

Γιώργος Τ. είπε...

El Loco,

καλή χρονιά φιλαράκι!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Για τον Τζιόλη λίγο πολύ συμφωνούμε, εγώ απλά δεν συμφωνώ με το γιουχάρισμα την ώρα του αγώνα σε έναν παίκτη του Παναθηναϊκού.. Δεν μου αρέσει. Δεν τον χειροκροτώ, δεν μπορώ, αλλά δεν τον γιουχάρω κιόλας.. Δυστυχώς πάντως τον βλέπω όχι απλά να μένει μέχρι το καλοκαίρι, αλλά να παίζει κιόλας.. Κι έχουμε τον Μάτος δανεικό στην Βραζιλία.. Αλλά σε αυτό δεν φταίει ο Τζιόλης, η διοίκηση φταίει...

Γιώργος Τ. είπε...

NdN,

βρε, ας πάρω το πρωτάθλημα (που πιστεύω ότι θα το πάρω) κι ας διεκδικήσουμε το κύπελλο οι δυο μας (το θέλω το νταμπλ, κακά τα ψέματα, αλλά το κύπελλο για μένα είναι κάτι αδιάφορο, που ενδιαφέρει μόνο αυτόν που το παίρνει τελικά, αυτόν που το διεκδικεί στον τελικό και το χάνει και αυτόν που το κυνηγάει για πιθανό νταμπλ!!).. Άντε να δούμε.. Πάντως, θέλω ΠΑΟΚ στον τελικό (με το καλό να πάει βέβαια ο Παναθηναϊκός).. Θα έχει ενδιαφέρον!